YOGAKLASSER

Her kan du lese om yogaklasser vi kan tilby, og finne hva du tror passer deg. Dette er ikke kurs vi til enhver tid har satt opp, men det er hva vi har bakgrunn for å undervise.

HATHA FLYT
Hatha Flyt er en dynamisk yogaform der sekvenser av yogastillinger lenkes til pusten- pustrettet bevegelse. Vi holder også noen stillinger lengre som i den styrkende Hatha tradisjonen.
Du vil lære de flytende bevegelsene i Sol Hilsen som både forbedrer utholdenhet, styrke og fleksibilitet.
Det er en likevekt mellom innsats og avspenning og du blir både varm, avslappet og får mer energi.
Gjennom kurset vil vi jobbe med pusteøvelser, avspenning og meditasjon.
Vi vil legge til rette for et oppbyggende miljø der du ikke trenger å sammenligne- eller konkurrere med noen. Varm og sjelfull musikk vil sette stemningen og løfte deg gjennom treningen.

ROLIG YOGA
En skånsom terapeutisk Yogaklasse der du både beveger deg i takt med pusten din og er i tilrettelagte stillinger. Vi vil myke opp, styrke og skånsomt strekke rygg, skuldre og hofter. Vi vil også ha ro til avspennende pusteteknikker og hvilestillinger. Det er rom for individuell tilpasning. Passer bra for eldre, om du er ny til Yoga, har vært skadet eller bare ønsker en rolig klasse.

GRUNNLEGGENDE YOGA/ROLIG HATHA FLYT
En grunnleggende og skånsom Yogaklasse der du finner ro gjennom pusten, blir kjent med Yogastillinger, bevegelse til pust og avspenningsøvelser. Passer bra om du er ny til Yoga, har vært skadet eller bare ønsker en rolig klasse.

AVSPENNINGS YOGA
En rolig yogaklasse der vi ved hjelp av øvelser og pust vil løse opp spenninger, skape ro, hvile og avspenning. Vi vil ha noe bevegelse til pust, holdte stillinger der kroppen får tid til å strekke ut, og passive restorative yogastillinger der du kan slappe av.
Ved å bruke hjelpemidler som bolstere, tepper, og blokker kan du ha det komfortabelt, vende blikket innover og øke tilstedeværelsen. Noe ledet meditasjon for å utvikle aksept, vennlighet og generøsitet i forhold til oss selv og andre.
Avspennings yoga er en hjelp til å bli kvitt effektene av stress, og få harmoni og balanse mellom kroppen og sinnet.

VINYASA
Vinyas  a betyr “pust-synkronisert bevegelse”. Kjernen i en Vinyasa time er at man beveger seg fra den ene stillingen til den neste i takt med pusten. Solhilsen som brukes i de fleste yoga tradisjoner, er et eksempel på en vinyasa.
Vi bruker sekvenser av yogastillinger som lenkes i hverandre i takt med inn- og utånding. En dynamisk og til tider intens yogatime, hvor det legges stor vekt på pust og tilstedeværelse i de ulike fysiske yogastillingene samtidig med fokus både på teknikk og flyt.

YOGA FOR GRAVIDE
Yoga for gravide er en skånsom, styrkende og avspennende treningsform. Klassen er en tid du setter av for deg selv og for det voksende barnet ditt. Du vender blikket innover, og tar deg tid til å lytte til kroppen. Hovedfokus vil være å stabilisere og styrke bekken og mageområde med trygge strekke og styrkeøvelser for brystkasse, korsrygg og hofter.
Som mange gravide yoginis kan vitne, Yoga er en uunnværlig støtte mot vanlige plager under graviditeten. Du vil trolig blant annet  føle at du får mer rom og pust.
Vi jobber også med å løse opp skulderparti for å forebygge anspenthet i nakke og skuldre. Det vil være en god forberedelse til amming og løft.
Pusteøvelser, meditasjon og det å lære hvordan å spenne av og hanskes med  fødselens intensitet er også noe vi jobber med.

SENIORYOGA
Yoga for eldre er en skånsom, styrkende og avspennende treningsform. Klassene passer om du har erfaring med Yoga eller ikke. De går i et rolig tempo med individuell tilpasning. Vi bruker stoler, belter, matter og tepper som hjelpemidler. Vi bruker trygge strekk- balanse- og styrkeøvelser for hele kroppen og vil ha fokus på pust og avspenning. Ulike Yogaøvelser kan være god hjelp for en voksen kropp. Det er blant annet en vanlig når vi blir eldre at vi stiver til og at balansen ikke er den samme lengre. Når du forbedrer balanse og holdning, virker det forebyggende for fall. Yoga stimulerer blodsirkulasjonen, gir økt bentetthet, kan hjelpe mot plager som uro, gikt, høyt blodtrykk, rygg- og skuldersmerter. Mange opplever at de får bedre søvn av å holde på med yoga.
Uansett utgangspunktet ditt vil målet med yoga være å få bedre livskvalitet.

BARSELYOGA
Barselyoga er en rolig og oppbyggende klasse for både mor og barn. Det er en mulighet til å gjøre noe hyggelig med barnet mens du også praktiserer yoga. Interakjon mor barn og barnets bidrag gjør denne klassen helt spesiell. Du kommer også i kontakt med andre nybakte yogainteresserte mødre.
Vi vil ha sang, lek, fysiske øvelser og tid for ro. Yogaøvelsene vi gjør er skånsomme, og rettet mot deg som nylig har vært gravid. Vi vil jobbe med å styrke kjernemuskulatur og bekkenbunn, samt gjennom strekk og pust gi slipp på spenninger i nakke, rygg og skuldre. Noe avspenning- og pusteøvelser.
Barselyoga passer alle mødre uavhengig av om du er ny til yoga eller ikke.
Barnets behov kommer først, og er en velkommen del av det unike med en barselyoga klasse. Om du trenger å gi mat eller annet stell underveis, gjør du selvsagt det.

YOGA FOR BARN
Vær med på en leken Yoga reise! Fordelene barn har av å praktisere Yoga er økt koordinasjon, styrke, balanse og fleksibilitet. Det fostrer kreativitet, konsentrasjon, sanselig bevissthet og et positivt selvbilde i et inkluderende miljø uten konkurranse.
Yoga lærer deg hvordan å slappe av, minske stress og oppmuntrer  til generøsitet, respekt og medfølelse.
Vi reiser til eksotiske steder, spiller Yogaspill, synger, danser og uttrykker hva vi gjør gjennom Yoga Stillinger.
På slutten av klassen har vi rolig tid og avspenning.
Barneyoga i Østlandets Blad

YOGA FOR UNGDOM
Yoga for store barn og ungdom kan være en stor hjelp til å takle press og en travel hverdag. Sentralt i Yogafilosofien er aksept og hva som er. Ro og troen på at du er bra nok som du er.
Øvelsene er styrkende, forbedrer balanse, fleksbilitet og fokus.
Du vil lære oppmerksomhetstrening og enkle pusteøvelser.
Vi vil også ha tid til å slappe av, noe som er vel så viktig for unge med mange gjøremål.

PRIVATTIMER
Privatimer kan være en uunværelig hjelp til å tilpasse treningen for akkurat deg. Yoga var tradisjonelt undervist personlig eller i små grupper. Da kan man ta individuelle hensyn som blir vanskeligere i en klassesammenheng. Hva du lærer i en privatime kan du ta med deg i yogaklassen eller om du trener hjemme. Om du ønsker fordypning, eller har spesielle hensyn du må ta kan privatime være et godt supplement. Du er velkommen til å ta kontakt for avtale.
– 75 min 700kr en person
– 75 min 850kr to personer

YOGA FOR BEDRIFTER
Ragdoll Yoga tilbyr bedriftsyoga tilpasset deg og dine ansatte. Yoga på arbeidsplassen viser seg å være en flott investering som øker trivsel, produktivitet, og minsker sykefraværet.
Yoga løser opp spenninger i nakke, rygg og hofter, øker sirkulasjon, forebygger hodepine og er et effektivt hjelpemiddel mot stress.
Har dere plass kan yogainstruktør komme til dere. Ellers er det mulig å benytte yogastudioet i Moss på dagtid.
Ta gjerne kontakt for å gjøre avtale.